Oppilaaksi hakeminen Normaalikoulun yläkouluun
Hakeminen Normaalikoulun 7. luokalle lukuvuodeksi 2025–2026
Normaalikoulun kuudennen luokan oppilaat siirtyvät suoraan koulumme yläkoulun oppilaiksi ilman erillistä hakemusta edellyttäen, että koulu pystyy tarjoamaan oppilaille riittävän oppimisen tuen. Jyväskylän kaupungin koulujen oppilaat (myös Normaalikoulun oppilaaksiottoalueella asuvat) hakevat Normaalikouluun halutessaan koulupaikkaa ajalla 16.1.–31.1.2025 Jyväskylän kaupungin Wilma-järjestelmässä osoitteessa https://jyvaskyla.inschool.fi
Jyväskylän ulkopuolelta oppilaat hakevat Normaalikouluun 31.1.2025 klo 16.00 mennessä tämän linkin kautta:
>>>Hakulomake yläkoulun 7.-9-lk (jatkuva haku)
Päätökset oppilaaksi ottamisesta tekee Normaalikoulun johtava rehtori. Tieto oppilasvalinnasta lähetetään sähköpostitse huoltajille. Mikäli sähköpostia ei näy, kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio. Tieto hakijoille lähetetään myös henkilökohtaisesti kirjeitse (muille kuin Normaalikoulun 6. luokalta suoraan siirtyneille).
Oppilaaksioton perusteet
Jyväskylän kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Jyväskylän normaalikoulun perusopetuksen seitsemännelle vuosiluokalle oppilaat otetaan seuraavasti:
- Normaalikoulun kuudennelta luokalta siirtyvät oppilaat, joille koulu pystyy järjestämään riittävän oppimisen tuen.
- Hakemusten perusteella koulumatkan pituuden perusteella.
- Muut Jyväskylän kaupungin perusopetuksen oppilaaksioton perusteet soveltuvin osin.
Koska yliopiston harjoittelukoululla ei ole velvollisuutta järjestää perusopetuslain mukaista erityistä tukea (erityisopetusta - 1.8.2025 alkaen oppilaskohtaisia tukitoimia) sitä tarvitseville oppilaille, harkitaan tällaista tukea todennäköisesti tarvitsevien oppilaiden kohdalla yksilöllisesti se, onko Normaalikoululla mahdollisuutta järjestää oppilaan kannalta riittävää tukea vai saisiko hän paremman tuen jossain Jyväskylän kaupungin ylläpitämässä koulussa.
Oppilaita otetaan kokonaisuudessaan enintään niin paljon, kuin koulussa on tilaa. Muille hakijoille Jyväskylän kaupunki osoittaa toisen lähikoulun.
Oppilaan osoitteeksi pitää ilmoittaa lapsen tosiasiallinen asuinpaikka (ei esim. mummolaa tai perheen kakkosasuntoa). Väestörekisterimerkintäkään ei sido oikeudellisesti, jos tosiasiallinen asuinpaikka on muualla. Jos huoltajat asuvat eri osoitteissa, tulee oppilaan osoitteeksi ilmoittaa lähihuoltajan osoite. Jos myöhemmin selviää, että oppilaan koulupaikka ei ole määräytynyt tosiasiallisen asuinpaikan perusteella, oppilaalle osoitetaan lähtökohtaisesti uusi koulupaikka.
Hakemuksia luokille 7–9 voi jättää ympäri vuoden. Oppilaan valinnassa käytetään yllä mainittua oppilaaksioton järjestystä. Oppilas voidaan valita vain, jos kyseisellä luokka-asteella on tilaa.
Toissijaiseen kouluun (muuhun kuin kunnan osoittamaan lähikouluun) hakevalla ei ole lakiin perustuvaa oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen tai avustukseen (PoL 32§).
>>>Hakulomake yläkoulun 7.-9-lk (jatkuva haku)
Lisätietoa päivitetään tälle sivulle 31.1.2025 mennessä. Normaalikoulun oppilaaksiotosta voi kysyä myös asterehtoreilta Jerker Polso (perusopetus 1-6) ja Johnny Kotro (perusopetus 7-9).